Navigeren:

De eerstvolgende lezing is op 26 september 2017 om 20:00 uur  in zaal ‘De Adelaar’, Baroniestraat 75 te Boxtel

Deze lezing is gratis toegankelijk; ook niet-leden zijn  van harte welkom.

De koffie en andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Lezing door Wim van Kreij over:

Bisschop Bekkers

(bij de foto) Op 28 november 1959 werd het altaar van de nieuwe kapel van het Missiehuis St. Theresia (Stapelen) ingezegend door bisschop Bekkers. Op de foto v.l.n.r.: pater Marius van den Boogaard (provinciaal); pater Domitien Meuwissen (generaal assistent); en mgr. W.M. Bekkers (bisschop van ‘s-Hertogenbosch)

Op 14 mei 2016 was het 50 jaar geleden dat Bisschop Bekkers in Sint -Oedenrode werd begraven. Met een lezing over de Bisschop staat Wim van Kreij hierbij stil.

Bisschop Bekkers is in Sint-Oedenrode geboren en getogen en heeft er zijn laatste rustplaats gevonden. Wim van Kreij is lid van een herdenkingscomité dat Bekkers opnieuw onder de aandacht wil brengen. Hij heeft een lezing samengesteld met dia’s over leven en werken van deze bewonderde bisschop. Ook vertoont hij diverse filmfragmenten: over Bekkers’ installatie, Brandpunt t.v.-uitzendingen, bij “Mies Bouman in de stoel” en de begrafenisplechtigheden.

een vooruitblik

24 oktober : Première film Sint Petrusbasiliek door werkgroep visualisatie canon van Boxtel

7 november: lezing over het archief van de zusters Clarissen door Geertrui van Synghel

28 november : lezing en  boekpresentatie  kunstschilder Jan Kruijsen door Frank van Doorn