20 maart 2018: Jaarvergadering en uitreiking Heemkundepluim.

Na de pauze een uitleg over de nieuwe website en beeldbank door Dik Bol en Christ van Eekelen

 

De eerstvolgende lezing is 10 april 2018

 

Van stamboom naar familiegeschiedenis

“De geschiedenis van een of andere gewone familie, hoe nederig ook, over vijf of zes generaties volledig vertaald, zou een beter beeld geven van de toestand en de vooruitgang der maatschappij dan de meest doorwrochte verhandeling”

Robert Southey (1774-1843)

 

Een stamboom is méér dan een verzameling namen, data en plaatsen. Er zijn veel manieren om van een stamboom een uitgebreide familiegeschiedenis te maken. Bijzondere bronnen, historisch onderzoek, maar ook uw eigen familiearchief kunnen u daarbij helpen. In een familiegeschiedenis spelen niet alleen mensen, maar ook hun bezittingen, levensomstandigheden en belangrijke gebeurtenissen een rol.

In deze lezing wordt ingegaan op bekende en minder bekende genealogische bronnen, die in de archieven vrij te raadplegen zijn. Hoofdgeldlijsten, belastingregisters, protocollen van de schepenbank en notaris, en de civiele en criminele rollen leveren vaak verrassende gegevens op.

 

 

 

een vooruitblik

20 maart 2018: Jaarvergadering en uitreiking Heemkundepluim. Na de pauze een uitleg over de nieuwe website en beeldbank door Dik Bol en Christ van Eekelen

25 september 2018: lezing over de Slag bij Waterloo door jhr. mr. Jan Pieter Six

23 oktober 2018: lezing over archeologie door Dik Bol

27 november 2018: lezing – onderwerp nog niet bekend

 

 

 

 

eerdere  nieuwsbrieven

Lid worden

Lezing door Frans Kapteijns

Hans v Liempt vertelt over WOII

fbicon twiticon