In een samenwerking van de Universiteit van Amsterdam, erfgoedvrijwilligers, amateur archeologen en beroeps archeologen hebben we een leuk programma kunnen samenstellen voor de gemeenschapsarcheologische veldcursus: De CARE Summer School 2021 – De Slag om Boxtel (1794).

Summer School Programma

Het programma bestaat in de basis uit een reeks lezingen gevolgd door workshops waarin groepjes deelnemers onder deskundige begeleiding zelf aan de slag kunnen. Deze laatste zijn opgezet langs drie lijnen en bestrijken 1) het vooronderzoek , 2) het archeologische veldwerk en 3) de uitwerking & analyse van de vondsten en de presentatie van de resultaten aan het publiek. Bovendien gaan we op excursie naar het Nationaal Militair Museum om de soldaten uit die tijd van nabij te zien. De insteek van het programma is: Leren door te doen!

We willen geïnteresseerden van harte uitnodigen om mee te doen. Archeologische voorkennis is niet nodig. Vanwege de opzet als onderzoeks- en leeromgeving is de Summer School wat minder geschikt voor jonge kinderen, maar voor nieuwsgierige jongeren tussen ca. 12 en 112 jaar is er een hoop te ontdekken. Je kunt meedoen met het hele programma, of je inschrijven op afzonderlijke onderdelen. Klik hiervoor op de bovenstaande link en meld je aan. Let op! wacht niet te lang. Het aantal plekken is gelimiteerd en kan per workshop verschillen.

We kijken er naar uit om samen op ontdekking te gaan. Hopelijk tot snel.

Met vriendelijke groet,
Dik Bol en Johan Verspay

fbicon twiticon